Financiar

Inflatia se va domoli spre sfarsitul anului

Guvernatorul BNR sustine ca acesta va fi momentul potrivit pentru reducerea dobanzii. Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea reduce dobanda de politica monetara daca va observa o schimbare a perceptiei pietei asupra inflatiei.

Mugur Isarescu , guvernatorul BNR, a declarat, ieri, in cadrul unui seminar pe teme economice, ca reducerea dobanzii-cheie este posibila atunci cand inflatia se inscrie clar pe o traiectorie descendenta.

„S-ar putea ca spre sfarsitul anului sa vedem acest lucru“, a precizat seful bancii centrale referitor la momentul cand ar putea fi luata decizia de scadere a dobanzii. Aceasta deoarece Isarescu nu crede ca pana in luna august se va schimba perceptia privind evolutia inflatiei. Potrivit oficialului BNR, citat de Mediafax, piata va observa scaderea inflatiei in lunile septembrie-octombrie.

Cresterea preturilor de consum a incetinit in aprilie la 0,52%, comparativ cu 0,67% in martie, iar rata anuala a inflatiei a ajuns la 8,62%, nivel apropiat de maximul ultimilor doi ani.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea