Financiar

#inflatie #rata anuala #scadere #ins

Inflatia anuala a scazut in aprilie la 6,45%

Rata anuala a inflatiei a atins in aprilie un nivel de 6,45%, in scadere fata de cele 6,71 procente din martie, potrivit Institutului National de Statistica . Temperarea inflatiei s-a produs pe fondul scaderii tarifelor la servicii si a stagnarii preturilor alimentelor, care au compensat scumpirea din zona bunurilor nealimentare.

Preturile de consum au crescut fata de martie cu 0,27%. Cresterea a fost alimentata de preturile marfurilor nealimentare, mai mari cu 0,81%, precum si de cele ale alimentelor, in crestere cu 0,03%. De cealalta parte, serviciile s-au ieftinit cu 0,45%.

Cel mai mult au crescut in aprilie preturile tigarilor - 6,25% si ale legumelor si conservelor din legume - 1,34%. Medicamentele au fost cu 0,47% mai scumpe decat in luna precedenta, iar combustibilii, cu 0,27%.

De asemenea, carnea si produsele din carne s-au scumpit in aprilie cu 0,19%, painea cu 0,09% si zaharul cu 0,43%. Uleiul, in schimb, s-a ieftinit cu 3,34%, ouale, cu 3,02%, cartofii, cu 2,05%, iar pretul laptelui si produselor din lapte a scazut cu 0,05%.

Romanii au mai platit mai mult in aprilie pentru apa, canal si salubritate si transport si a scos mai putini bani din buzunar pentru cursele aeriene, telefonie si chirii .

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea