Financiar

#scadere #afaceri #declin #industrie

Industria romaneasca, declin pe toata linia

Cifra de afaceri din industrie a continuat sa scada a noua luna consecutiv, sector afectat puternic inca din toamna anului trecut. Diminuarea afacerilor din industria extractiva si de prelucrare a contribuit cel mai mult la scaderea cifrei de afaceri pe ansamblul activitatilor din industrie, ajungand, in prima luna a trimestrului III, la o contractie de 16,6% fata de iulie 2008, arata ultimele date furnizate de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, afacerile din industria extractiva s-au redus in iulie cu 24,1% fata de aceeasi luna din 2008, iar din cea prelucratoare, cu 16,3%, arata raportul INS. Pe marile grupe industriale, cifra de afaceri din industria energetica a inregistrat cel mai mare declin in iulie, de 29% fata de aceeasi luna din 2008.

De asemenea, industria bunurilor intermediare a inregistrat scaderi semnificative de -26,9%, precum si industria bunurilor de folosinta indelungata, cu o contractie de -19,5%, in timp ce industria bunurilor de uz curent si in industria bunurilor de capital au raportat scaderi ceva mai mici, de de 6,7% si respectiv 3%.

In schimb, fata de iunie, cifra de afaceri din industrie a crescut in iulie pe total industrie cu 0,2%...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea