Financiar

#indice incredere economie #econimie romania #economic sentiment indicator

Increderea in economie a scazut cu 6,8%

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a coborat cu 6,8 puncte in decembrie, fata de luna precedenta, intr-o tendinta similara celei din Uniunea Europeana.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie ( Economic Sentiment Indicator - ESI) a scazut in decembrie cu 7 puncte. In ultima luna din 2008, indicele a scazut in Romania pana la 84,6 puncte, nivel care ne mentine tara pe locul trei in UE, dupa Polonia (93,8 puncte) si Bulgaria (85,3 puncte).

In intreaga Uniune, increderea in economie s-a diminuat pana la 63,5 puncte - cel mai scazut nivel de la lansarea acestui indicator in ianuarie 1985 -, ca urmare a scaderii drastice inregistrate in toate cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul si constructii).

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in decembrie in Bulgaria (-16,9 puncte, la 85,3 puncte), Letonia (-13,5 puncte, pana la 48,3 puncte) si Olanda (-13,2 puncte, la 65,2 puncte). Cel mai scazut grad de incredere in economie a fost inregistrat de Ungaria, cu 38,4 puncte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea