Financiar

#tendinta #romania #incredere #economie

Increderea in economia romaneasca a scazut in august, invers decat in UE

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a scazut, in august, cu 2,6 puncte fata de iulie, tendinta opusa celei din Uniunea Europeana, unde indicele a crescut, in medie, cu 5,9 puncte, arata datele publicate de Comisia Europeana, potrivit NewsIn.

In august, indicele increderii in economia romaneasca a inregistrat o scadere pentru a doua luna consecutiv, pana la 62,4 puncte, fiind mai mic decat pe ansamblul UE, unde indicele increderii in economie a ajuns in a opta luna a acestui an la 80,9 de puncte. Aceasta este a cincea luna la rand de revenire a increderii in economie la nivel comunitar.

In Romania, indicele increderii in servicii s-a diminuat cu 6 puncte, iar cel in consum a scazut cu 1 punct. Increderea in industrie si cea in constructii au stagnat, in timp ce in comert indicele a urcat cu 1 punct fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie ( Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii usoare a increderii in toate cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, constructii, comert cu amanuntul ).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea