Financiar

#deseu zero #taxa noua #taxa #reciclare

Inca o taxa pentru romani!

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat, luni, intr-o conferinta ca in 1 ianuarie 2016 intra in vigoare o taxa pentru depunerea deseurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tona, care se va dubla pana la sfarsitul anului.

“Taxa ar trebui sa fie extrem de mare sa nu mai fim tentati sa adunam gunoi", a spus ministrul Mediului, conform capital.ro

Gavrilescu a mai declarat ca aceasta taxa va fi introdusa pentru alinierea Romaniei la normele europene - "deseu zero", adica orice produs devenit deseu sa reintre in circuitul de refolosire si sa redevina materie prima.

Potrivit Raportului "Mediul European - Starea si perspectiva 2015", lansat luni de Agentia Europeana de Mediu, in 2012 rata de reciclare a deseurilor municipale in Romania a fost sub 5 la suta, iar Romania s-a aflat pe ultimele locuri in Europa din acest punct de vedere, doar inaintea Turciei, Muntenegrului, Serbiei si Macedoniei, cele doua din urma inregistrand o rata de reciclare zero. Bulgaria a avut in schimb o rata de reciclare de peste 25 la suta. In varful clasamentului se afla Germania, cu o rata de reciclare a deseurilor municipale de peste 60 la suta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea