Financiar

# fabrica medicamente #targu mures #medicamente

In Targu Mures sunt inregistrate 25% dintre fabricile de medicamente din Romania

Romania are peste 20 de producatori de medicamente concentrati in doua orase: Bucuresti, cu 8 unitati de productie, si Targu Mures, cu 5 fabrici.

Acesta din urma poate fi considerat "al doilea producator de medicamente" din tara, cu cinci unitati de productie pe lista firmelor din Targu Mures. Doua dintre ele apartin unor grupuri farmaceutice internationale mari, unul din Elvetia si unul din Ungaria, care exporta medicamentele produse la Targu Mures in zeci de tari la nivel global. Restul sunt unitati de productie detinute de antreprenori romani.

Medicamentele fabricate la Targu Mures se inscriu in categoria celor generice, care sunt copiile produselor farmaceutice originale, comercializate insa la un pret mult mai redus, dar cu aceleasi beneficii terapeutice.

Cele cinci fabrici au avut in 2017 aproape 1.000 de angajati, o cifra de afaceri cumulata de 857 de milioane de lei si un profit net care a totalizat 25,2 de milioane de lei. Doua dintre companii au avut pierderi.

Doi dintre acesti producatori farmaceutici se afla in top zece firme din judetul Mures dupa cifra de afaceri raportata in anul 2017, iar unul in top 10 cei mari angajatori din judet, cu peste 500 de angajati.

Toate aceste date sunt extrase dintr-o analiza sectoriala la nivelul listei de firme din Targu Mures pusa la dispozitie de platforma de instrumente de business Termene.ro.

Si este doar un exemplu despre cum poti sa afli in timp record informatii din orice domeniu de activitate, din orice zona a Romaniei, de care ai nevoie in dezvoltarea afacerii tale. Prin integrarea intr-un singur loc a tuturor surselor oficiale (Monitorul Oficial, Recom, Buletinul Procedurilor de Insolventa, Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, Recom, Instantele de judecata, etc), platforma nu iti genereaza doar lista cu firmele din Targu Mures, de exemplu, ci iti ofera posibilitatea sa le selectezi dupa domeniile care te intereseaza, sa faci o analiza sectoriala pe baza cifrei de afaceri, profitului, cash flow-ului, numarului de angajati, riscului de insolventa. De asemenea, pentru cazurile particulare sunt indicate structura actionariatului, conexiunile cu alte firme, contracte cu statul si litigiile cu terti.

Poti primi zilnic, prin email sau sms, informatii despre modificarile pe care le opereaza partenerii tai de afaceri pe baza carora sa iei decizii corecte si sa stabilesti relatii de business pe termen lung.

Revenind la Mures, in acest judet exista o lista cu peste 39.000 de firme, din care 32.000 sunt active, iar din acestea majoritatea sunt inregistrate in orasul Targu Mures.

Doar 125 dintre firmele din judetul Mures sunt mari, cu o medie anuala a cifrei de afaceri de circa 150 de milioane de lei si un numar mediu de 250 de angajati.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea