Financiar

#comert #magazin online #card #plata online #telecomunicatii #cadouri #tranzactii

In plina criza, comertul online creste cu trei sferturi fata de 2008

Comertul online cu plata prin card bancar a crescut in 2009 cu trei sferturi fata de anul precedent, pana la 92,8 milioane de euro, conform datelor furnizate de RomCard. Anul trecut s-au facut peste 1,2 milioane de tranzactii , dublu fata de 2008. Putin peste 1,1 milioane de tranzactii, cu o valoare de 88 milioane de euro, au fost procesate numai in sistemul ePayment.

"Comertul electronic a fost un domeniu mai putin afectat de criza si continua sa ramana o industrie cu potential de crestere si in anul urmator. Situatia economica nefavorabila a determinat companiile sa aleaga solutii mai eficiente, cu rezultate usor de masurat si care presupun costuri mai reduse, astfel incat multe dintre ele s-au indreptat catre online” , a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment, intr-un comunicat.

Valoarea medie a unei tranzactii online a fost anul trecut de 79 de euro, similara cu cea inregistrata in 2007, dar putin mai mica decat in 2008, cand valoarea medie a fost de 85 de euro.

Cel mai mare volum tranzactionat online a fost inregistrat in trimestrul al treilea din 2009, in vreme ce trimestrul al patrulea conduce din punct de vedere al numarului tranzactiilor, cu peste 100.000 de tranzactii pe luna. Cresterea de la sfarsitul anului se datoreaza in principal cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna si achizitionarii de pachete turistice pentru Craciun si Revelion.

In 2009, sectorul telecom a avut o pondere de 45% din numarul tranzactiilor procesate prin ePayment, acesta fiind urmat de turism cu 38%, servicii cu 10% si retailul electronic cu 7%.

Pentru 2010, ePayment estimeaza ca piata de tranzactii online cu cardul va creste cu 30%, opinie sustinuta si de reprezentantii Romcard, care apreciaza ca, la finalul anului, se poate atinge o valoare de 120-130 milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea