Financiar

#criza #aur #metale pretioase #zona euro #criza economica #arme

In ce sa investesti in timp de criza: aur, conserve si arme

O eventuala prabusire a zonei euro ar putea avea efectele unui scenariu apocaliptic . Pentru a se feri de criza, europenii ar trebui sa investeasca in metale pretioase , conserve si arme, este de parere un economist al bancii elvetiene UBS.

Economistul Larry Hatheway a preconizat o scadere cu 20% a Produsului Intern Brut pentru tarile creditoare (Germania) in cazul unei scindari a zonei, si o scadere de 40% pentru tarile indatorate (Grecia).

Hatheway are, acum, o perspectiva intunecata asupra situatiei economice: "Estimarile precedente erau destul de conservatoare - adevaratele costuri vor fi mult mai ridicate", a declarat acesta.



O eventuala cadere a zonei euro ar avea consecinte majore pe plan global. Intrebat de oamenii de rand ce le-ar recomanda intr-un asemenea context, bancherul a raspuns in felul urmator:

"S-ar putea sa existe unele bunuri care sa fie luate in considerare: metalele pretioase, de exemplu. Dar ar fi si alte investitii intelepte. Printre acestea se numara mancarea la conserva si armele de calibru mic", conchide Hatheway.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea