Financiar

#credite si leasing #recuperator #executari silite

In ce conditii nu poti fi vizitat de recuperatorii de credite

In Romania, recuperator poate fi oricine, spre deosebire de Germania, unde pentru recuperarea datoriilor de pe teren este nevoie de o autorizatie speciala, a declarat in cadrul emisiunii From the Top, Isabela Iacob, Managing Director Kruk International. In aceste conditii, nu e de mirare ca legile care protejeaza debitorii sunt practic inexistente.

"In Marea Britanie nu poti fi vizitat de executori decat intre anumite ore si doar daca nu esti la bolnav. Recuperatorii nu te pot vizita nici la serviciu", povesteste Isabela Iacob.

Problemele de legislatie afecteaza si firmele. "In Romania, recuperarile de credite dureaza mult pentru ca nu exista un cadru legislativ bine definit. Daca in Germania recuperarile dureaza 6-8 luni, in Romania dureaza pana la 3 ani", sustine si Bogdan Scotnitchi, avocat Coface Romania.

Desi criza pare o oportunitate pentru firmele de recuperare, care si-au dublat afacerile de pana la 3 ori, cazurile sunt insa din ce in ce mai dificil de solutionat, iar de cele mai multe ori se ajunge la judecata.

(citeste continuarea pe Bloombiz.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea