Financiar

#constructie #mall #centru comercial #capitala

In Capitala este anuntata triplarea numarului de centre comerciale

Capitala are nevoie doar de dublarea si nu de triplarea numarului de mall-uri , pentru ca stocul de spatii comerciale din Bucuresti este scazut comparativ cu alte capitale din regiune, spun specialistii de la AtisReal. La nivel de tara, in fiecare oras care are minimum 50 de mii de locuitori este loc pentru un centru comercial, in functie de puterea de cumparare a populatiei.



Daca pana in prezent erau pe val constructiile de cladiri de birouri, acum asistam la o efervescenta de proiecte de mall -uri. In perioada urmatoare sunt planificate pentru Bucuresti in jur de 15 mall-uri, triplu fata de numarul existent in prezent.

"In momentul de fata sunt 4 mall-uri in Bucuresti care sunt functionale si cred ca Bucurestiul ar mai avea nevoie de inca 4 astfel de mall-uri. Sunt anuntate inca vreo 8 mall-uri pana in 2010, ceea ce eu cred ca ar fi prea mult. Daca am dubla numarul de mall-uri pana in 2009 ar fi suficient pentru Bucuresti", a declarat Viorel Lacatus, director de investitii AtisReal.

In provincie, exista aproximativ 900 de mii de mp de suprafata inchiriabila in cele mai mari 13 orase dupa numarul de locuitori.

"Sunt multe mall-uri anuntate in tara. In schimb, fiecare astfel de mall-uri sunt localizate in orase diferite. Daca ai un mall intr-un singur oras e suficient.

Stiu ca fiecare oras de peste 50 de mii de locuitori plus orasele, satele dimprejur, ar putea atrage un mall", a incheiat Viorel Lacatus.

Specialistii spun ca atat timp cat dezvoltatorii construiesc in orase diferite, nu vor avea probleme, mai ales daca lucrarea este de calitate . Vor esua in schimb cei care construiesc in graba fara sa aiba cunostinta de mixul de chiriasi. Potrivit expertilor, succesul sau esecul centrelor comerciale anuntate va depinde de pozitionarea pe piata, bazata pe segmentele de consumatori care reprezinta target-ul pentru mall-ul respectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea