Financiar

In 2011 cele mai mari salarii vor fi in Bucuresti-Ilfov

Bucurestiul, Constanta si Sibiul vor deveni, peste trei ani, cele mai vanate orase pentru cei care vor sa se angajeze. Motivul? Mirajul celor mai mari salarii. Potrivit estimarilor facute de Comisia Nationala de Prognoza , bucurestenii vor avea in 2011 un salariu mediu net, lunar de peste 2200 de lei.

Potrivit analizelor facute de Comisia Nationala de Prognoza, peste trei ani, in Bucuresti un salariat va castiga in medie 2231 de lei. Si angajatii din Ilfov vor avea salarii mari: in medie 1997 de lei, pe luna. In Constanta un angajat va ajunge sa castige lunar un salariu mediu net de 1752 de lei, in timp ce prahovenii vor fi platiti cu 1749 de lei. In topul oraselor cu cele mai mari salarii mai sunt Sibiu si Cluj.

Daca ar fi sa vorbim de regiuni, cea mai generoasa in salarii mari este regiunea Bucuresti-Ilfov. Urmeaza apoi regiunea de sud-vest si sudul tarii.

Specialistii sustin ca in Capitala salariile vor ramane cele mai ridicate, intrucat aici sunt aproape jumatate din investitiile straine si cele mai multe companii multinationale . De altfel aceeasi regula se aplica si in cazul celorlalte orase. La Cluj, de exemplu, sunt doua centre comerciale si alte doua urmeaza sa fie deschise. La Jucu se simte deja intrarea firmei de telefoane mobile Nokia. In plus, inceperea lucrarilor la autostrada a atras atentia mai multor investitori in zona.

La polul opus, cele mai mici salarii vor fi in Bihor, unde un angajat va castiga in medie 1047 de lei, Harghita cu 1114 lei si Calarasi unde salariul mediu net nu va fi mai mare de 1132 de lei.

Specialistii mai spun ca maririle de salariu sunt in corelare cu rata somajului. Daca in Capitala sunt cei mai putini someri, in sudul si sud-vestul tarii este inregistrata cea mai mare rata a somajului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea