Financiar

#imprumuturi in lei #bnr #banci straine #credite in lei #economiile populatiei #credite_in_valuta

Imprumuturile in lei acordate de banci au scazut cu 0,2% in noiembrie

Creditarea franeaza aproape de zero. Datele Bancile Nationale a Romaniei confirma blocajul aproape total de pe piata imprumuturilor. Fata de luna precedenta, in noiembrie bancile n-au mai dat niciun credit in lei , iar cele in valuta au fost foarte rare, informeaza postul Realitatea TV.

Imprumuturile in lei acordate de banci au scazut cu 0,2% in noiembrie fata de octombrie. Au fost insa cativa romani norocosi care au reusit sa obtina valuta cu imprumut de la bancheri . Creditele in monede straine au crescut usor luna trecuta, fata de octombrie, cu doua procente. Astfel, pana in noiembrie, populatia avea contractate de la institutiile financiar-bancare credite in valoare de aproximativ 97 de miliarde de lei.

Pe intreg anul 2008, valoarea creditelor in lei si valuta acordate de banci populatiei este mai mare cu 25%, respetiv 59%, fata de 2007. Datele oficialilor BNR arata insa ca nici economiile populatiei la banci nu au crescut semnificativ in luna noiembrie, in ciuda dobanzilor extrem de atractive oferite de bancheri pentru depozite.

Pentru urmatoarele luni, estimarile specialistilor sunt si mai pesimiste. Ei sustin ca valoarea creditelor va scadea si mai mult atat din cauza dobanzilor mari, cat si a conditiilor foarte restrictive de acordare a imprumuturilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea