Financiar

Impozitul pe venit se plateste si cu cardul

De la 1 octombrie , romanii isi pot achita anumite obligatii fiscale catre Fisc, si cu cardul bancar! Institutia urmeaza sa selecteze bancile care vor efectua asemenea operatiuni.

Persoanele fizice vor putea achita online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venit , plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale aferente mai multor categorii de venituri, se precizeaza intr-un ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala , publicat marti in Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, vor putea sa-si achite impozitul cu cardul, toti cei care au obtinut venituri din activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, activitati agricole sau din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

Nu toate cardurile vor fi acceptate!

Potrivit actului normativ, care va intra in vigoare incepand cu 1 octombrie 2008 , ANAF va incheia contracte cu banci acceptatoare de tranzactii online cu carduri, selectate in acest sens.

„ Agentia Nationala de Administrare Fiscala urmeaza sa stabileasca in curand criteriile de selectie a bancilor comerciale cu care se va lucra. Serviciile oferite de institutiile bancare selectate vor fi contractate ulterior, prin achizitie publica", a explicat pentru „Adevarul", Andrei Stefan, purtatorul de cuvant al ANAF.

Potrivit acestuia, nu toate cardurile bancare existente in Romania vor putea fi folosite asadar pentru plata impozitului pe venit, ci doar cele emise de bancile care vor fi acceptate de Agentie. Pana la 1 octombrie 2008, ANAF si bancile selectate vor stabili totodata, prin contractele incheiate, schimburile de informatii necesare intre cele doua parti pentru functionarea sistemului de incasari online, prin intermediul cardurilor bancare, a impozitelor amintite.

De la 1 aprilie, toate firmele din Romania beneficiaza de sistemul online de declarare a obligatiilor bugetare. Practic, persoanele juridice nu trebuie sa se mai deplaseze pana la administratia financiara pentru a depune declaratiile fiscale, ci o pot face prin intermediul Internetului. Pentru a utiliza acest sistem, firmele trebuie sa se inregistreze in acest scop.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea