Financiar

#nave de agrement #iahturi #impozite

Impozitul pe nave de sport si agrement va creste de peste 6 ori

 

Impozitele anuale pe care le platesc proprietarii navelor de sport si catre autoritatile locale vor fi majorate de Guvern cu pana la peste sase ori, de la 0-800 lei in prezent la 800-5.000 lei, printr-o noua modificare a Codului Fiscal. 

Majorarea de impozit este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, obtinut de Mediafax, in care se arata ca impozitul anual pentru nave de sport si agrement va fi cuprins intre 800 si 5.000 lei.

In prezent, impozitul pentru astfel de mijloace de transport este cuprins intre 0 si 800 lei pe an.

In definitia Codului Fiscal, prin nave de sport si agrement se intelege orice ambarcatiune , indiferent de tip si de modul de propulsie, al carei corp are lungimea de 2,5 metri pana la 24 metri, destinata utilizarii in scopuri sportive si recreative.

In luna octombrie, Guvernul a decis ca, din 2010, sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale.

Accizele erau de 9% din valoare pentru ambarcatiunile cu motor cu lungime de 8-12 metri, 10% pentru cele cuprinse intre 12 si 16 metri si 12% pentru cele cuprinse intre 16 si 24 metri.

Directorul executiv al companiei Neptun Yacht, Mirela Nurciu, dealer al mai multor marci de ambarcatiuni, aprecia la sfarsitul anului trecut ca pretul ambarcatiunilor va scadea cu 9% pana la 12%, in functie de marime, si ca vanzarile in acest domeniu vor fi incurajate dupa o perioada in care au stagnat din cauza instabilitatii economice, ca urmare a eliminarii accizelor la produsele de lux.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea