Financiar

#impozit #imbobiliar #cladiri #2009

Impozitul pe locuinta va creste de sase ori

Guvernul vrea sa actualizeaze valorile impozabile ale caselor si terenurilor, care au ramas nemodificate din 2002. Pentru ca valorile locuintelor au crescut de atunci de pana la sase ori, cu atat se vrea si cresterea impozitelor.

Ministerul Finantelor pune la cale cresterea impozitului anual pe case, prin actualizarea valuarii impozabile a cladirilor, ramasa neschimbata de sapte ani.

"Referitor la majorarea veniturilor bugetelor locale prin actualizarea bazelor impozabile, prevazuta in Raport, se face referire la actualizarea valorii impozabile a cladirilor si terenurilor. De mentionat ca ultima actualizare a valorii impozabile s-a facut in anul 2002", a precizat Biroul de presa al ministerului.

Impozitul nu se aplica retroactiv, deci cei care si-au achitat impozitul pe 2009 pot sta linistiti. Suma pe care statul o va castiga in urma maririi va fi mica in acest an.

Acum valoarea impozabila a unui metru patrat construit si utilat este de 700 de lei. Cota de impozit este de 0,1%. Pentru terenuri, impozitul actual este simbolic. Pentru un teren construibil in centrul Bucurestiului , proprietrul plateste 77 de bani (7.700 de lei vechi) pe metrul patrat.

Mai multe detalii despre cotele de impozitare, in Cotidianul

Citeste si

Impozitele pe cladiri si terenuri, la loc comanda!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea