Financiar

Impozitul pe dividende va fi de 10%

Impozitul platit pe dividende atat de nerezidenti, cat si de rezidenti va fi de 10%. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat pentru The Money Channel ca procentul a fost stabilit pentru a continua procesul de relaxare fiscala .

El sustine ca impactul asupra bugetului va fi doar de cateva milioane de euro. Ministrul Varujan Vosganian a refuzat insa sa dea o cifra exacta. Cu toate acestea, Ministerul de Finante a facut deja o analiza asupra impactului bugetar, analiza care va fi facuta publica in zilele urmatoare.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce Comisia Europeana a trimis Romaniei o scrisoare de somare , echivaland cu o prima etapa a incalcarii dreptului comunitar, prin impozitarea discriminatorie a dividendelor pentru nerezidenti. Nerezidentii plateau impozite mai mari pe dividende (16%) decat actionarii rezidenti (10%).

"Am luat in calcul si o sa uniformizam in jos, deci continuam procesul de relaxare fiscala. Efectele asupra bugetului sunt de ordinul a catorva milioane de euro, deci suportabil. In fond contributia investitiilor straine este considerabila si putem face acest gest de armonizare cu legislatia europeana", a declarat Varujan Vosganian.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea