Financiar

#management #risc

Importanta managementului de risc in afaceri

managementul riscului in afaceri consta in a conferi, mai intai de toate, protectie angajatilor tai, clientilor, investitiei tale, precum si in adaptarea la mediul in care te desfasori prin asimilarea informatiilor care iti pot ajuta planul de afaceri.

In afaceri, managementul standard de risc reprezinta o politica sau un program care se administreaza pentru a preveni toate tipurile de probleme determinate de gradul firesc de vulnerabilitatea in fata riscului, care pot surveni chiar si din cauza nesigurantei antreprenorului.

Scopul managementului de risc intr-o organizatie este acela de a ajuta intelegerea riscurilor la care este expusa o organizatie, astfel incat sa poata fi administrate. Principalul avantaj al unui program de management al riscului este eficienta economica, deoarece managerii constientizeaza riscurile la care este expusa organizatia si le administreaza corespunzator, astfel incat acestea sa nu se intample.

Managementul Riscului devine un proces de identificare, analiza si raspuns la riscurile potentiale ale unei organizatii, unui sistem informational sau unui proiect. De exemplu, cand atentia cade pe securitatea informationala ,  intervine  managementul riscului de securitate.

Lipsa unui management de risc poate duce la risipe financiare, cum este pierderea profitului sau generarea de alte probleme fara sens, situatii care por sa survina ca urmare a aplicarii unor masuri de protectie si securitate nepotrivite. In acest caz, aplicarea unui management de risc nepotrivit dimineaza sansele privind accesul la contractarea unui imprumut bancar pe viitor, scazand astfel increderea institutiei fata de capacitatile de gestionare a capitalului si, implicit, a afacerii tale.

Desi procedurile actuale ale managementul de risc pot fi diferite de la o companie mica la una mare, problemele care se nasc din cauza unui management ineficient pot fi aceleasi.

Obiective ale managementului de risc

Toate afacerile sunt vulnerabile in fata pierderilor provenite din cauza riscurilor necontrolate. Riscurile la care esti expus vor varia in functie de natura afacerii tale, precum si de nivelul de expunere intr-o locatie geografica nepotrivita.

O atentie suficienta acordata acestui aspect precum si alegerea potrivita a tipului de asigurare va face ca afacerea ta sa fie scutita de neplaceri si situatii critice cum sunt evenimentele neprevazute, comercializarea neautorizata, frauda sau chiar jaful, putand, in felul acesta, sa protejezi investitia ta in fata diverselor pericole survenite.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea