Financiar

#bucuresti #proiect #credit #imm

IMM-urile din Bucuresti nu au cerut finantare pentru centre de afaceri

Intreprinderile mici si mijlocii si autoritatile locale ar putea sa construiasca sau sa reabiliteze centre de afaceri cu bani europeni. Desi fondurile alocate prin acest program dispun de aproape 275 milioane euro, IMM-urile din regiunea Bucuresti-Ilfov nu au depus niciun proiect eliginil pentru aceasta operatiune, sector pentru care s-au alocat circa 25 milioane euro. IMM-ul care realizeaza investitia trebuie sa fie administratorul cladirii. Contributia minima pe care trebuie sa o aduca solicitantul la valoarea eligibila a proiectului este de 50% pentru firmele mijlocii si 40% pentru IMM-uri.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADR) nu a primit niciun proiect eligibil de la IMM-uri sau autoritati locale pentru obtinerea de fonduri nerambursabile europene prin care ar fi putut sa construiasca centre si incubatoare afaceri sau parcuri industriale inchiriabile.

"Ma asteptam ca a doua zi dupa ce se lanseaza operatiunea sa avem suma acoperita avand in vedere ca finantam afaceri foarte rentabile. Sa construiesti un spatiu de productie sau sa reabilitezi o cladire pentru a o transforma in centru de afaceri pe care sa-l inchiriezi este o afacere sigura. Exista o singura conditie, nu finantam spatii pentru comert gen hipermarket sau construirea de centre comerciale propriu-zise", a spus Dan Nicula, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, organismul intermediar al POR pentru regiunea Bucuresti-Ilfov.

Doua proiecte respinse


Lipsa de initiativa nu este singura deficienta in accesarea fondurilor europene, dar si modalitatea in care este realizat proiectul. ADR Bucuresti-Ilfov a primit doua proiecte care au fost respinse.

"Am avut doua proiecte depuse pe care le-am respins. Unul dintre ele nu indeplinea criteriile de eligibilitate, in timp ce al doilea a fost respins in etapele de evaluare. Valoarea proiectului era insa mica, sase milioane de euro, comparativ cu posibilitatea noastra de a finanta proiecte de 20 milioane euro cu 40% din valoarea acestora", a explicat Nicula.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea