Financiar

#ovidiu niculescu #imm #comisia europeana #guvern #imprumut #monitorizare

IMM-urile cer Guvernului monitorizarea imprumutului extern

"Programul Comisiei Europene este un program bun, contine lucruri interesante dar, in opinia noastra, trebuie sa fie imbunatatit", a declarat vineri Ovidiu Nicolescu , presedintele Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania ( CNIPMMR ), privind comunicarea CE despre stimularea redresarii economice.

Reprezentantii Intreprinderilor Mici si Mijlocii au propus Comisiei Europene cateva modificari la programul european, deoarece "elementele de natura sa relanseze economia nu sunt creionate suficient", spune Nicolescu. Totodata, CNIPMMR a cerut si Guvernului "sa-si onoreze promisiunile facute", mentionand de plata datoriilor pe care Statul le are catre firme, reluarea finantarii firmelor in conditii normale, precum si la garantarea fondurilor structurale.

"Dat fiind ca se stie ca statul este cel mai prost administrator, dorim sa fim consultati si sa se tina cont de sugestiile noastre in ce priveste tinta banilor de la FMI. De asemenea, vrem sa stim care sunt institutiile bancare la care se vor tine banii si sa se faca o monitorizare transparenta a acestora", a spus Ovidiu Nicolescu.

Consiliul IMM-urilor a inaintat Guvernului o serie de propuneri prin care sa stimuleze valorificarea masurilor stabilite de Comisia Europeana in ce priveste ajutorul de stat, in contextul crizei financiare. "Pentru a trece de la gandire, vorbire si intentii bune la fapte concrete cu efecte imediate in economie", a declarat Nicolescu.

In programul de masuri, reprezentantul mediului de afaceri a cerut Guvernului sa respecte promisiunea de a plati pana la 1 aprilie datoriile pe care Statul trebuie sa le achite firmelor. "A promis, dar deocamdata n-a platit decat o parte. Criza se accentueaza iar agentii economici au probleme", a avertizat acesta.

De asemenea, acesta a facut apel la operationalitatea impozitarii profitului reinvestit , solicitand Executivului sa emita o ordonanta de urgenta referitor la profitul reinvestit. "Daca in semestrul al doilea nu apare ordonanta de urgenta, inseamna ca nu se tine de promisiune", a spus presedintele CNIPMMR.

Nu in ultimul rand, masurile propuse in program vizeaza reluarea finantarii agentilor economici in conditii normale de operativitate, mentionand ca imprumutul "trebuie sa se resimta si la nivelul agentilor economici. Daca nu se simte acum, criza se accentueaza", a mai spus Nicolescu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea