Financiar

#plaja #hotel #marea nearga #guvern #litoral

Hotelierii vor primi 0,2 metri liniari de plaja pentru fiecare loc de cazare

Hotelierii vor primi 0,2 metri liniari de plaja pentru fiecare loc de cazare , in baza ordonantei de urgenta privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, aprobate marti de Guvern. "Plajele vor fi acordate doar structurilor de cazare, iar pentru fiecare loc de cazare al hotelului, proprietarul primeste 0,2 metri liniari de plaja. Astfel, un hotel cu 400 de locuri de cazare va avea o plaja cu o suprafata de 80 de metri liniari", a explicat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, citat de NewsIn.

Noua ordonanta de urgenta (OU) ar trebui sa elimine intermedieri intre stat si hotelieri si imparte plajele in cinci categorii: plajele comunale (se vor intinde pe 20% din suprafata intregii plaje), plajele acordate hotelierilor, plajele rezidentiale (portiuni alocate ansamblurilor rezidentiale din statiuni), plajele speciale destinate sporturilor si plajele de lux.

De asemenea, ordonata de urgenta va interzice subinchirierea plajelor. De intretinerea acestora pe perioada iernii se va ocupa directia apelor romane Litoral, a spus Nicolae Bucovala. Lucrarile de intretinere si ecologizare a plajelor vor fi realizate de Administratia Nationala Apele Romane, prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral. Lucrarile vor fi finantate atat din bugetul propriu al Administratiei, cat si din veniturile obtinute de la utilizatorii plajelor cu destinatie turistica , proportional cu suprafata utilizata.

Trei plaje comunale la Mamaia


"La Mamaia vor fi trei plaje comunale, una in zona Perla, una in zona Cazinoului din Mamaia, si o alta plaja in nord. Aici oamenii vor putea sa vina cu cearsafurile si sa stea linistiti", a precizat Bucovala, citat de NewsIn.

Un sezlong de calitate costa 130 - 170 de euro

"Noi am inceput deja demersurile pentru cumpararea de sezlonguri, insa trebuie clarificata situatia plajelor. Un sezlong de calitate costa intre 130 si 170 de euro. Ca sa investim trebuie sa stim daca plajele trec la noi de anul asta", a declarat Bucovala.

Potrivit Ministerului Turismului, incheierea contractelor se va face in functie de o serie de criterii cumulative, respectiv clasificarea structurii de primire turistice (de la cinci la doua stele), situarea fata de plaja si numarul de locuri de cazare. Criteriile minime pentru utilizarea plajelor in scop turistic vor fi stabilite prin ordin al ministrului Turismului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea