Financiar

Guvernul va adopta ordonanta de infiintare a Oficiului pentru produse traditionale

Ministrul Agriculturii , Dacian Ciolos , a anuntat ieri, dupa o prezentare facuta conducerii PNL, ca este foarte probabil ca Guvernul sa adopte in cursul acestei saptamani o ordonanta privind infiintarea Oficiului pentru produse traditionale .

Ciolos, invitat sa prezinte rezultatul activitatilor ministerului din ultimele sase luni, dar si proiectele pentru viitor, a precizat ca are in plan o mai buna valorificare a produselor pe piata, anume produsele traditionale. "Cred ca in aceasta saptamana vom trece in Guvern ordonanta privind crearea Oficiului pentru produse traditionale", a subliniat ministrul, care a adaugat ca, in paralel, a cerut Autoritatii Sanitar-Veterinare sa elaboreze niste proceduri pentru derogarile care pot fi acordate producatorilor mici care fac produse traditionale pentru a le putea comercializa pe toata piata nationala.

Pe de alta parte, Ciolos a mentionat ca va trebui organizata o discutie cu ministrul Finantelor, pentru a se veni cu propuneri legate de fiscalizarea agriculturii "pentru a incuraja iesirea la suprafata a productiei si comercializarea pe piata organizata". Ministrul s-a referit la crearea anumitor facilitati, fara a le numi explicit, pentru ca, de exemplu, sa se incurajeze producatorii de fructe si legume, produse care, in prezent, provin in MARE parte din importuri.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea