Financiar

#andreea paul vass #guvern #reducere #cota unica

Guvernul, presat sa scada cota unica la 10-12%

Andreea Paul Vass , consiler al premierului Emil Boc, a declarat ieri ca, in urma unor presiuni venite din partea PDL, Guvernul face in acest moment o serie de calcule pentru diminuarea cotei unice la 10-12%, anunta adevarul.ro.

"Exista o puternica presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizeaza si, in masura in care reusim sa compensam pierderea estimata de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru", a recunoscut Vass (foto).

Consilerul lui Boc sustine ca aceasta reducere a cotei unice se poate realiza prin masuri precum economii la cheltuielile publice cu pensiile sau colectarea suplimentara prin diminuarea cu o cincime a muncii la negru pe termen scurt.

PDL-istii declara insa ca nu nu exista nicio presiune in partid pentru diminuarea cotei unice. "Nu este nicio presiune in partid, sunt doar niste simulari pentru aplicarea masurii propuse de Iulian Urban , care porneste de la premisa ca o parte din economia subterana ar iesi la suprafata", a afirmat Ovidiu Marian (PDL), presedintele Comisiei de Buget din Senat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea