Financiar

#rectificare bugetara #liviu pop #reintregirea salariilor

Guvernul pregateste o noua rectificare bugetara

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat, marti, ca Guvernul va face o noua rectificare bugetara in cursul lunii octombrie.

"In doua saptamani finalizam rectificarea bugetara", a spus Pop, care a precizat ca rectificarea va fi aprobata de Executiv in sedinta din 24 octombrie sau cel mai tarziu in 31 octombrie.

Liviu Pop spune ca vor avea prioritate ministerele Muncii, Educatiei si Sanatatii. Tot la aceasta rectificare vor fi alocate fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor incepand cu data de 1 decembrie. Astfel, salariile reduse cu 15% vor creste cu 2,3%, iar cele reduse cu 25% se vor majora cu 7,4%.

Ultima rectificare bugetara a fost operata de Cabinetul Ponta la data de 23 august, cand au fost alocate 100 de milioane de lei pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati, 100 de milioane primariilor care nu au bani de salarii si 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea