Financiar

#handicapat #taxe impozite #eliminare

Guvernul nu va mai impozita persoanele cu handicap grav sau accentuat

 

Guvernul va reveni asupra deciziei de impozitare a persoanelor cu grav sau accentuat si va stabili ca veniturile din salarii realizate de acestia nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, conform sistemului aplicat pana la sfarsitul anului trecut. 

Modificarea este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, obtinut de Mediafax.

Documentul introduce astfel in categoria sumelor care nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile si veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

La sfarsitul lunii februarie, presedintele Autoritatii pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), Ioana Lese, a declarat agentiei Mediafax ca a cerut Ministerului Finantelor sa revina asupra unei decizii a Guvernului care a eliminat, din 2010, scutirea de impozit pe salariile si pensiile persoanelor cu handicap grav sau accentuat, drepturi care, pana in prezent, nu erau impozitate de stat.

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata in octombrie 2009 pentru modificarea Codului Fiscal, Guvernul a decis sa elimine, cu incepere de la 1 ianuarie 2010, articolul 26 litera a din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, in baza caruia persoanele cu handicap grav sau accentuat ( sau persoane aflate in scaun cu rotile) erau scutite de la impozitul pe indemnizatiile de natura salariala.

La sfarsitul lunii noiembrie 2009, Parlamentul a adoptat o lege prin care s-a stabilit ca persoanele cu handicap beneficiaza, tocmai prin articolul 26, de scutire de impozit pe veniturile din salarii, indemnizatii de natura salariala si pensii, in conditiile in care, la acea data, era anuntat ca acest articol este abrogat incepand cu anul 2010. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea