Financiar

#guvern #salariu

Guvernul nu are ce cauta in negocierea salariului minim

Guvernul si sindicalistii au stat joi la masa negocierilor pentru majorarea salariului minim . In vreme ce sindicalistii cer o majorare a venitului cu 40 de lei, de la 1 iulie, Executivul spune ca o astfel de masura nu trebuie sa fie facuta sub presiune.

La intalnire au participat si ministrul Economiei, Varujan Vosganian si ministrul Muncii, Paul Pacuraru . Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a invitat la Palatul Victoria pe liderii principalelor confederatii sindicale pentru a discuta despre salariul minim pe economie.

Acesta a declarat la finalul negocierilor de joi ca "Romania nu mai trebuie sa procedeze ca in trecut, gresit, cand prin cresteri de salarii necontrolate a intrat intr-o spirala inflationista de pe urma careia economia a avut de suferit si mai ales puterea de cumparare a cetatenilor."

Presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Sorin Minea , a declarat in cadrul emisiunii "Realitatea Zilei" ca "Guvernul nu are ce cauta in negocierea salariului minim." Acesta sustine ca negocierile ar trebui facute cu fiecare ramura in parte iar "Guvernul ar trebui sa lucreze putin la impozitele minunate pe care le are, pentru ca suntem cea mai impozitata tara din Europa."

Ultima hotarare de guvern emisa pentru reglementarea unei cresteri salariale , care prevedea majorarea salariului minim la 500 de lei, includea si o precizare privind posibilitatea cresterii venitului minim pana la 540 de lei de la 1 iulie. Aceasta majorare suplimentara se putea realiza insa doar in conditiile in care trei indicatori economici se mentineau la nivelul optim, si anume inflatia, productivitatea si cresterea economica.

Negocierile dintre sindicate si Guvern vor continua saptamana viitoare. La negocieri vor participa si reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea