Financiar

#salarii #pensii #reducere

Guvernul economiseste 10 miliarde lei prin reducerea salariilor si pensiilor

Guvernul estimeaza ca va reduce cheltuielile de personal din sectorul bugetar, in al doilea semestru al anului, cu 5,39 miliarde lei, reprezentand 1,06% din , prin diminuarea cu 25% a salariilor incepand cu 1 iunie, conform unui document al Ministerului Finantelor.

Documentul indica totodata ca Executivreducere cheltuieliul mizeaza si pe reducerea cu 5,2 miliarde lei (1% din PIB ) a cheltuielilor cu asistenta sociala , urmare a diminuarii cu 15% a pensiilor si altor drepturi sociale.

Aceleasi influente bugetare sunt prezentate si in scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu FMI si prezentata saptamana trecuta de Mediafax, respectiv cu cate 1% din PIB prin reducerea cu 25% a salariilor si cu 15% a pensiilor, cu 0,3% din PIB prin reducerea transferului catre autoritatile locale si cu 0,03% din PIB prin reducerea subventiilor pentru incalzire .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea