Financiar

#guvern taxa plouare #taxa auto reducere

Guvernul decide vineri daca reduce taxa de poluare

Guvernul Boc va decide vineri asupra taxei de poluare, in conditiile in care UE nu agreeaza triplarea din decembrie 2008, iar producatorii cer mentinerea acesteia.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi , a anuntat ca va propune in sedinta de vineri a Guvernului suspendarea ordonantei de triplare a taxei de poluare auto pana la elaborarea unei legi de reglementare a taxarii care sa treaca prin Parlament, informeaza Evenimentul Zilei.

Ministrul nu a precizat insa daca masinile noi cu capacitate cilindrica de pana la 2.000 cmc vor fi scutite pana la finele anului de taxa.

"Voi propune guvernului demararea procedurilor de elaborare a unei legi care sa treaca prin parlament si care sa respecte principiul european 'poluatorul plateste'", a declarat Nemirschi.

In opinia sa, cel mai important este acum avertismentul Comisiei Europene, care a amenintat Romania cu declansarea procedurii de infringement, pe motiv ca actuala taxa incalca legislatia comunitara.

Ministrul va prezenta in sedinta de guvern un memorandum continand mai multe variante de calcul, care sa respecte normele europene. "Sunt un adept declarat al ideii ca Romania nu trebuie sa devina un cimitir de masini al Europei, ca urmare sunt impotriva importurilor masive de masini second-hand . Pe termen mediu , Romania va avea o mare problema cu casarea acestora", a aratat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea