Financiar

#firme #faliment #datorii #buget #stat #amanare

Guvernul a salvat de la faliment peste 56.000 de firme, dupa ce a amanat datoriile acestora

Peste 56.000 de firme ar fi fost obligate sa isi intrerupa activitatea si sa intre in faliment daca datoriile bugetare acumulate de acestea pe fondul crizei economice nu ar fi fost amanate temporar la plata, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc. La randul sau, ministrul Finantelor , Gheorghe Pogea , a cerut date mai exacte de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala , iar numarul firmelor care s-au aflat in dificultate dupa 30 septembrie 2008 -data luata in calcul pentru efectele crizei financiare-se ridica la 52.000 de firme.

"De ce am luat aceasta masura? Daca nu o luam, 56.000 de firme, cate sunt intr-o asemenea situatie in momentul de fata in Romania, erau in pericolul ca maine sa inchida obloanele, sa trimita oamenii in somaj si nu mai aveam nici un fel de venit la bugetul de stat", a spus Boc, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a afirmat in conferinta de presa ca a cerut date mai exacte de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala , iar numarul firmelor care s-au aflat in dificultate dupa 30 septembrie 2008-data luata in calcul pentru efectele crizei financiare-se ridica la 52.000 de firme.

Atentionat de presa ca premierul a indicat 56.000 de firme, ministrul a explicat ca numarul companiilor aflate in dificultate este mai mare, dar ca de amanarea la plata a datoriilor bugetare beneficiaza 52.000 de firme.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea