Financiar

#radu gratian ghetea #arb #bnr #insolventa #legistatie

Ghetea: Legea insolventei trebuie modificata

Legislatia privind procedura insolventa trebuie modificata, este de parere presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, invocand faptul ca firmele pot fi chemate in instanta pentru recuperarea unor datorii prea mici. In timp ce bancherii cer majorarea plafonului pentru intrarea in insolventa, avocatii vor simplificarea intregii proceduri.

"Daca un creditor cere insolventa unui debitor care are o firma si are si credite la banci , il baga in incapacitate de plata si genereaza o reactie in lant; acesta nu isi mai poate plati nici ratele la banci", spune Ghetea, citat de Adevarul. Potrivit acestuia, Comisia Tehnica a ARB are deja in lucru un proiect de modificare a acestei legi.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a solicitat bancilor, incepand din 18 mai, sa raporteze in termen de 48 de ore informatii despre clientii aflati in insolventa.


In Parlament exista in lucru o lege privind modificarea si completarea legii insolventei, care va fi gata la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, potrivit secretarului general al Uniunii Practicienilor in Insolventa din Romania ( UNPIR ), Alexandru Frumosu.

Legea trebuie simplificata


Mai multe voci sustin ca aplicarea legii este mult prea greoaie si ca procedura de reorganizare a firmei ar trebui simplificata, urmarindu-se "reabilitarea economica a firmelor aflate in stare de insolventa si nu lichidarea acestora", spune Alexandru Rusu, avocat partener BPV Grigorescu, citat de Adevarul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea