Financiar

#mircea geoana #fmi #traian băsescu

Geoana: Basescu a fost nechibzuit cand a spus ca nu avem nevoie de banii FMI

Profitand de prezenta la Bucuresti a reprezentantilor euro de la FMI, bani cu care ar putea acoperi o parte din deficitul de 20 miliarde euro care urmeaza sa se inregistreze pana in luna mai.

Cresterea deficitului este pusa de Geoana si pe seama cheltuielile foarte mari cu administratia publica, acesta invocand ineficienta statului in acest domeniu.

"Avem nevoie de cel putin sase-sapte miliarde de euro, imprumut. Posibil si de la FMI. Cei care au spus ca nu vom avea nevoie de FMI s-au cam pripit. Prin luna mai avem nevoie de vreo 20 de miliarde de euro sa ne finantam deficitul", a declarat, miercuri seara, la B1 TV, Mircea Geoana.

Acesta si-a argumentat pozitia prin faptul ca FMI este una dintre singurele institutii financiare care mai acorda credite ieftine, intr-o perioada in care nimeni nu mai imprumuta pe nimeni, din cauza neincrederii care domina in piata.

Prin aceste declaratii, Mircea Geoana s-a apropiat de Theodor Stolojan care, in urma cu aproape trei saptamani, a afirmat ca Romania are nevoie atat de banii FMI, cat si de "credibilitatea pe care o confera o evaluare din partea Fondului". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea