Financiar

#investitie #copil #asigurare

Generali lanseaza Crescendo, asigurarea unit-linked pentru copii

Generali lanseaza Crescendo, un plan de investitie in lei, destinat acumularii de capital pentru copii. Acest produs ofera parintilor sau bunicilor posibilitatea plasarii banilor destinati copiilor sau nepotilor in diverse programe investitionale, in functie de toleranta la risc si de orizontul de timp al investitiei.

Produsul este unul extrem de flexibil, oferind asiguratilor  posibilitatea de a adauga optiuni suplimentare politei pe toata perioada de contributie. In plus, se pot efectua si plati suplimentare de catre orice persoana apropiata care doreste sa-i faca astfel un cadou copilului beneficiar.

“Inceperea anului scolar reprezinta contextul optim pentru ca parintii sa se gandeasca serios la viitorul copiilor lor si sa evalueze optiunile de protectie si investitie. Produsul unit-linked Generali Crescendo este o modalitate completa si flexibila de a oferi copilului protectia financiara atat de necesara pentru momentul in care isi va incepe viata pe cont propriu. Si pentru ca sustinem importanta educatiei in formarea unui viitor de exceptie, am ales sa rasplatim copiii cu rezultate foarte bune la invatatura cu un bonus de 50% din valoarea contului, la expirarea contractului de asigurare”, a declarat Ovidiu Racoveanu, Director Asigurari de Viata, Generali Asigurari.

Asigurarea poate fi incheiata de catre persoane cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, iar varsta optima a copilului beneficiar este de 13 de ani la incheierea asigurarii. Durata contractului de asigurare este de minimum 5 ani, iar durata maxima este egala cu diferenta dintre 30 de ani si varsta actuala a copilului beneficiar.

Polita Generali Crescendo ofera beneficiul la maturitatea contractului si acopera decesul din orice cauza al persoanei asigurate si preluarea de catre asigurator a platii primelor de asigurare pana la expirarea contractului in caz de deces.

Asiguratul poate opta de asemenea pentru acoperirea unor riscuri suplimentare: decesul ca urmare a unui accident/accident de circulatie, invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza/din accident, spitalizare continua din orice cauza/din accident, interventii chirurgicale din orice cauza/din accident, exonerare de la plata primelor de asigurare in caz de invaliditate permanenta totala din orice cauza, imobilizare in aparat gipsat ca urmare a unui accident, fracturi/arsuri, boli grave.

Pe langa protectia oferita parintelui, Generali ofera protectie si copilului beneficiar (cu varsta minima de 1 an), prin atasarea unor acoperiri suplimentare, cum ar fi: spitalizare continua din orice cauza/din accident, interventii chirurgicale din orice cauza/din accident sau imobilizare in aparat gipsat ca urmare a unui accident.

Flexibilitatea, caracteristica de baza a acestui produs, este sustinuta si prin optiunile oferite asiguratilor. Acestia pot prelungi oricand durata contractului de asigurare, pot tine pasul cu inflatia prin actualizarea periodica a valorii primelor si a sumei asigurate. De asemenea, pot alege modalitatea de incasare a sumei asigurate la final, prin plata integrala a acesteia (intr-o singura transa) sau sub forma de renta.

Pe langa componenta de protectie, produsul are si componenta investitionala. Banii acumulati sunt investiti, in functie de apetenta la risc a contractantului politei, in instrumente investitionale structurate in trei fonduri, diferentiate prin gradul de risc:

  • GENerali Investment Unit Solution – Confident, caracterizat prin risc scazut si castig potential mic
  • GENerali Investment Unit Solution – Armonie, care presupune risc mediu si castig potential mediu
  • GENerali Investment Unit Solution – Activ, pentru cei care doresc sa isi asume un risc mare pentru un castig potential mare.


In fiecare an, se pot efectua gratuit doua transferuri si doua redirectionari ale unitatilor de fond dintr-un program de investitii in altul, in functie de gradul de risc pe care parintele este dispus sa si-l asume.

In cazul in care copilul beneficiar a obtinut in toti anii de scoala, pana la expirarea contractului de asigurare, numai calificative de "Foarte bine" si medii anuale cuprinse intre 9.50 si 10, Generali Asigurari plateste, odata cu indemnizatia de asigurare , un bonus de performanta in valoare de 50% din valoarea contului.

Produsul Generali Crescendo intra pe lista produselor de asigurari de viata din campania recent lansata de companie, care aduce in plus, la capitolul beneficii, o extra-acoperire de 600 de lei pentru cheltuieli medicale (vizite medicale de control sau diagnostic sau alte investigatii de laborator si medicamente recomandate de catre medic) si contributia la plata pentru a doua opinie medicala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea