Financiar

#gazprom investitii energie #gazprom ajutor stat #finantare investitii gazprom

Gazprom cere 3,6 miliarde de dolari statului rus

Gazprom, monopolul exportului de gaze naturale rusesti, va solicita guvernului sa finanteze in 2009 investitii de 100 miliarde ruble (3,58 miliarde dolari) in cadrul unitatilor sale de energie electrica , a anuntat vineri vice-presedintele grupului.

"Am solicitat guvernului sa finanteze cel putin doua proiecte", a declarat Valeri Golubev, citat de Reuters. "In primul rand, cerintele implica definitivarea programelor de investitii pentru construirea de noi generatoare electrice in cadrul TGC-1, Mosenergo, OGK-2, OGK-6", a mai spus Golubev.

Gazprom controleaza toate aceste patru companii, iar trei dintre ele - OGK-2, OGK-6 si TGC-1 - au fiecare nevoie de finantare de peste 1 miliard de dolari pentru a incheia programele de investitii pana in 2010.

"In 2009, definitivarea acestor programe de investitii necesita finantare de circa 100 miliarde ruble din partea Gazprom. O mare parte din aceasta suma este pentru TGC-1", a precizat Golubev. "Costurile de creditare au devenit atat de mari incat proiectele sunt greu de finantat", a adaugat el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea