Financiar

Gazele nu se vor scumpi pana la 1 iulie

Pretul gazelor nu va creste pana la 1 iulie, a declarat joi ministrul de Finante, Varujan Vosganian, precizand insa ca dupa aceasta data lucrurile s-ar putea schimba in functie de evolutia preturilor de pe pietele internationale si de sesiunile interne.

Gazele s-au scumpit cu doar 6% din 2007 in Romania, in conditiile in care pe plan mondial acesta s-a majorat cu 70%, a anuntat ministrul Finantelor.

Distribuitorii de gaze sustin ca inregistreaza pierderi din cauza ca preturile nu au crescut. In replica, Vosganian a afirmat ca anul trecut distribuitorii au avut "profituri considerabile" si ca nicio companie de profil nu a inregistrat pierderi. Ultima majorare a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie, cu 8,5%.

Cei doi distribuitori de gaze solicita o majorare a preturilor cu 18%-19% de la 1 iulie, motivand cresterea tarifelor de import. Distribuitorii de gaze sustin ca inregistreaza pierderi din cauza ca preturile nu au crescut. " Distrigaz Sud a solicitat ANRE in luna martie o crestere a pretului gazelor cu 12% de la 1 aprilie.

Continaurea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea