Financiar

# modificare cod fiscal # consumatori non-casnici #cod fiscal #gaze naturale # scumpire gaze naturale

Gazele naturale se scumpesc pentru consumatorii non-casnici

Preturile la gazele naturale pentru consumatorii non-casnici vor creste cu 5%, de la 1 ianuarie 2012 . Exceptie de la aceasta reglementare fac producatorii de energie termica , potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie .

Cresterea pretului este determinata de cresterea pretului gazelor din import in moneda nationala la 149,54 lei/Mwh, de cresterea consumului total de gaze naturale in lunile ianuarie-martie 2012 si de modificarea structurilor amestecului de gaze.

Scaderea productiei de energie a centralelor hidro cauzata de seceta va fi compensata cu importurile de gaze naturale, fapt ce a determinat si modificarea cosului de gaze naturale, susrin reprezentantii Ministerului Economiei.

Tot de la 1 ianuarie 2012 s-au majorat si accizele la motorina pentru toti consumatorii cu 4,4%, potrivit unei Ordonante de urgenta a Guvernului, adoptata pe 27 decembrie, pentru modificarea Codului fiscal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea