Financiar

#consumatori #gaze #pret gaze # consumatori non-casnici #Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)

Gaze mai scumpe cu 10 % pentru consumatorii non-casnici

Consumatorii non- casnici de gaze naturale vor plati de la 1 iulie un pret cu 10 % mai mai mare. Decizia urmeaza sa fie luata vineri de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), potrivit unor surse din sectorul energetic, citate de adevarul.ro.

In schimb, tarifele pentru populatie si producatorii de energie termica nu vor fi modificate pana la 1 aprilie 2012 , dupa cum a a stabilit Guvernul in urma cu o saptamana.

Populatia si CET-urile vor primi mai multe gaze interne, care costa 165 de dolari pe mia de metri, iar industria, mai multe gaze de import, care in prezent au un pret de 460 de dolari.

In luna iulie, cosul de gaze pentru populatie si CET-uri va contine 89 % gaze romanesti si 11% din import, iar consumatorii non-casnici vor utiliza 77 % gaz intern si 23 % din import.

ANRE va stabili lunar structura amestecului de gaze atat pentru populatie si CET-uri, cat si pentru consumatorii non-casnici, astfel incat pretul final pentru populatie si CET-uri să nu creasca in urmatoarele noua luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea