Financiar

#anre #gaze #scumpire

Furnizorii cer scumpirea gazelor cu pana la 30%, ANRE refuza

Furnizorii de gaze naturale din Romania au cerut scumpirea gazelor cu pana la 30%, a declarat duminica presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei ( ANRE ), Petru Lificiu, care a precizat ca ANRE nu va ceda solicitarilor acestora, informeaza Newsin.

"Furnizorii de gaze au cerut si vor cere in permanenta cresterea pretului, pentru ca acesta este rolul lor. Fiecare cere diferite procente, s-a ajuns chiar si pana la 30%.

Acum nu pot face o sinteza cu cine si cat a cerut. Noi nu vom ceda asa usor la astfel de solicitari, mai ales cand solicitarile lor sunt de genul nu ma intereseaza, mie imi dai", a declarat duminica, Petru Lificiu, prezent la Constanta, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Acesta a mentionat, totodata, ca a cerut operatorilor din sectorul de gaze sa-si asigure finantarea afacerii.

"In aceasta perioada, bancile sunt mult mai relaxate cand acorda finantari companiilor din energie. Solicitam solidaritate numai pentru o perioada, intrucat operatorii din gaze doar amana niste costuri, venituri neincasate, ei au afaceri sigure, au profit substantial, nu este vorba de pierderi", a adaugat Petru Lificiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea