Financiar

#depreciere #franc elvetian # depreciere franc elvetian

Francul elvetian se va deprecia pe termen mediu

Francul elvetian se va deprecia, pe termen mediu , spune ministrul elvetian al Economiei, Johann Schneider-Ammann, care se asteapta ca francul elvetian sa scada la aproximativ 1,4 franci/euro pe termen mediu.

"Sper ca Banca Nationala a Elvetiei va mentine limita de jos la 1,2 franci/euro. Pe termen mediu ma astept ca paritatea sa fie restabilita", a declarat Schneider-Ammann intr-un interviu pentru un ziar elvetian.

Banca Nationala a Elvetiei a stabilit un prag de 1,2 franci/euro la sase septembrie 2011 pentru a stopa aprecierea monedei elvetiene, ce ameninta sa aduca tara in recesiune.

"Riscul unei deindustrializari inca exista. Companiile mici si mijlocii inca nu pot investi sau inlocui personal", a precizat ministrul in cadrul interviului.

Francul a fost tranzactionat la un curs de 1,2-1,25 franci/euro de cand Banca Nationala a Elvetiei a stabilit pragul de crestere.

In legatura cu aprecierea francului, Schneider- Amman spune ca retrogradarile de catre agentiile de rating sunt cele care au condus Europa spre incertitudine, multi impingand in fata francul elvetian.

Aproximativ doua treimi dintre francezi (64%) se declara impotriva abandonarii monedei unice si a revenirii la fostul franc francez, in timp ce 36% isi doresc acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea