Financiar

#meserie #clasament #forbes #asigurari #tehnologie #analist #statistician #taietor de lemne #constructor

Forbes: Cele mai bune si cele mai rele meserii in 2010

Revista americana Forbes a alcatuit un top al celor mai bune si celor mai rele meserii din 2010, folosindu-se de date oferite de site-ul CareerCast.com, de Biroul American de Statistica, de Biroul American pentru Evidenta Populatiei si de mai multe asociatii profesionale. Topul a luat in considerare factori precum salriul, sansele de angajare, mediul de lucru si stresul, atat psihologic, cat si fizic.

Cea mai buna meserie, in 2010, pare a fi cea de statistician care lucreaza pentru companiile de asigurari. Acesta are drept sarcina analizarea datelor statistice, pentru a trage concluzii cu privire la probabilitatea producerii de accidente , de dezastre naturale si de decese sau a declansarii unor boli.

Aceasta slujba este urmata de doua ocupatii inrudite - inginer informatician si amalist de sisteme IT - si de cele de biolog si istoric.

La polul celalalt, topul Forbes spune ca meseria cea mai rea anul acesta este cea de lucrator insarcinat cu intretinere conductelor si instalatiilor de extractie si transport al petrolului. Acesta este urmat in clasamentul meseriilor de evitat de taietorii de lemne, de constructorii de structuri metalice (cladiri, poduri), de fermierii specializat pe domeniul lactatelor si de sudori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea