Financiar

Fondurile europene vor ieftini mancarea romaneasca

Daca vom reusi sa absorbim banii UE, peste cinci ani Romania nu va mai arata la fel, spune Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Ne pregatim pentru a lua cu adeva rat startul spre fondurile europene . Cu o parte dintre programe disponibile, iar altele pe cale de lansare, banii din fondurile structurale si de coeziune, in suma de 19,7 miliarde de euro, asteapta sa intre, prin proiecte, in bugetele primariilor, ale consiliilor judetene si ale companiilor din Romania.

Odata cu publicarea ghidurilor solicitantului va disparea si intrebarea devenita atat de obisnuita in ultimul an: „Cand si pentru ce putem sa aplicam?“. Insa nu goana de a depune multe proiecte este importanta, considera Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor .

„De multe ori, nu nivelul absorbtiei conteaza, ci proiectele in care ai folosit banii respectivi“, care trebuie sa aiba un impact real. Potentialii beneficiari sunt pregatiti, functionarii din sistem la fel si nici firmele de consultanta nu se lasa mai prejos. „Va fi o crestere masiva a numarului firmelor de consultanta in perioada urmatoare. Din afara au venit si probabil vor mai veni, dar sunt convins ca vor aparea foarte multe firme romanesti de consultanta“, estimeaza oficialul.

continuarea in Evenimentul Zilei 

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea