Financiar

#fmi #pensii #salarii #crestere pensii

FMI: Salariile si pensiile nu cresc

Autoritatile romane si reprezentantii FMI, CE si BM au convenit sa nu exista nicio modificare in bugetul de salarii si pensii pe 2012, pana la urmatoarea evaluare, ce va incepe in aprilie, cand vor exista si date pentru anul in curs.

"Am convenit cu Guvernul sa nu schimbam nimic in buget, nici la pensii si salarii , este prea devreme", a spus seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks .

"In 2012, bugetul continua sa fie pe traiectoria cea buna, nu s-au facut ajustari la planurile de cheltuieli si venituri. Am convenit sa facem modificari la urmatoarea evaluare, dupa ce vom avea primele rezultate. Reducerea deficitului de la 4,2% in 2012, la 2,1% din PIB in acest an, plus cresterea slaba, vor lasa putin loc pentru schimbari", a adaugat acesta.

De altfel, FMI si CE au revizuit in scadere prognoza pe cresterea economiei Romaniei pentru acest an, de la 2,5 la suta la 1,5 - 2 procente, din cauza dificultatilor pe piata europeana. "De la ultima vizita, evolutiile macroeconomice au fost mai bune. In 2011, cresterea a fost 2,5%, datorita exporturilor, anului agricol bun si reluarii cererii interne.

Situatia din Europa s-a deteriorat insa. Se anticipeaza ca zona euro va intra in recesiune in acest an, fapt ce se vor propaga si in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea