Financiar

#fmi vizita romania #sprijin financiar

FMI nu va presa Romania sa ceara sprijin financiar

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks , va efectua o vizita la Bucuresti intre 27 ianuarie si 4 februarie, cu scopul de a evalua situatia macroeconomica generala si perspectivele acesteia.

Vizita este una obisnuita, va fi facuta intre consultarile anuale si va da si posibilitatea de a schimba pareri despre politici cu reprezentanti ai noului guvern. In afara oficialilor guvernamentali, reprezentantii misiunii se vor intalni si cu cei ai sectorului privat.

"In contextul discutiilor recente din media, vrem sa atragem atentia ca guvernul nu a cerut un program FMI, prin urmare pe agenda misiunii FMI nu exista discutii despre acest subiect", precizeaza comunicatul Fondului. "Mai mult decat atat, nu exercitam niciun fel de presiuni asupra guvernului roman sa ceara un program FMI.

Toate deciziile referitoare la posibilitatea de a solicita un program sunt la latitudinea guvernului roman", subliniaza reprezentantii biroului regional pentru Romania si Bulgaria al Fondului. La sfarsitul misiunii, FMI va sustine o conferinta de presa, in care va prezenta rezultatele acesteia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea