Financiar

#fmi #jeffrey franks #romania #euro

FMI nu sfatuieste Romania sa grabeasca adoptarea Euro

Jeffrey Franks , seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, sustine ca adoptarea monedei euro nu trebuie grabita.

Potrivit oficialului FMI, tarile cu regim flexibil al cursului de schimb, printre care se numara si Romania trebuie sa utilizeze acest avantaj inainte de intrarea in zona euro.

"Tarile cu regim fix al cursului de schimb trebuie sa intre in zona euro cat de repede pot", a explicat Jeffrey Franks, la The Euromoney Central & Eastern European Forum, citata de Realitatea.net.

Chiar daca amana reformele economice, cursul de schimb flexibil este momentan un atu pentru Romania, in viziunea oficilialului FMI.

"Pentru statele cu regim flexibil, cum sunt Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, este mai bun un mix, sa nu se grabeasca, si sa utilizeze flexibilitatea politicii monetare.

Sigur, este o masura temporara , si reformele pana la urma trebuie facute. Ajustarile fiscale au oferit spatiu pentru politica monetara , iar reducerea dobanzilor va ajuta companiile din aceste state", a mai spus Franks.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea