Financiar

#fmi #imprumut #masuri #acord #companii de stat #prelungire #evaluari

FMI a prelungit cu trei luni acordul cu Romania

Fondul Monetar International (FMI) a raspuns pozitiv solicitarii Guvernului roman de extindere a acordului semnat oficial in primavara 2011, care ar fi trebuit sa se incheie pe data de 30 martie.

Boardul a fost de acord sa ofere un ragaz suplimentar de trei luni autoritatilor din Romania, pentru a-si onora angajamentele asumate cu institutia financiara europeana.

Noul termen impus de FMI este data de 30 iunie a.c. In comunicatul emis de boardul oficial se precizeaza ca extinderea este menita sa ofere Executivului din Romania timpul necesar finalizarii evaluarilor numarul 7 si 8 din cadrul acordului. In plus, FMI a transmis ca prelungirea permite si reducerea arieratelor autoritatilor centrale si locale, dar si impunerea de masuri care sa imbunatateasca guvernanta companiilor de stat.

In prezent, Romania datoreaza 5 miliarde de euro imprumutate ca acord preventiv cu FMI si Uniunea Europeana, bani care pot fi accesati doar in caz de necesitate. La inceputul anului 2013, reprezentantii Guvernului au negociat cu o echipa de experti internationali luarea unor masuri de reforme structurale si privatizari, programate sa fie implementate in luna mai a acestui an.

Guvernul roman a anuntat ca va face demersurile solicitarii unui nou acord cu FMI in aceasta vara.

Sursa foto: badpolitics.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea