Financiar

#florin georgescu #moneda euro #crestere euro #euro

Florin Georgescu: Moneda euro nu va ajunge in niciun caz la 5 lei in acest an

Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice, este de parere ca euro nu va ajunge in niciun caz in acest an la un curs de schimb de 5 lei, tinand cont de faptul ca moneda nationala s-a depreciat mai putin decat alte monede din regiune, iar economia romaneasca este stabila.

"Are dreptate guvernatorul Mugur Isarescu. Au fost cateva evolutii in sensul deprecierii, care sunt specifice intregii zone centrale si a zonei Europei de Est, care vin indeosebi din influenta unor factori externi. Economia romaneasca este stabila, predictibila, stim cum va evolua la principalii parametri - crestere economica, deficit bugetar, deficit de cont curent, rata inflatiei, dar anumite evolutii, din Grecia indeosebi, au ingrijorat unii investitori care au avut diferite plasamente in aceasta zona. Ei au luat decizia sa-si mute investitiile in alta zona, insa lucrurile sunt sub control", a spus Georgescu, citat de Mediafax.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, declarase recent ca prognozele care indica un curs de 5 lei / euro daca se intampla "ceva in Grecia" sunt eronate. El a sugerat ca BNR nu va permite o asemenea crestere din cauza ca dolarul s-a intarit foarte mult in raport cu euro, si ar avea un impact puternic asupra economiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea