Financiar

#florin georgescu #curs valutar #crestere euro

Florin Georgescu, despre evolutia cursului valutar: Probabil ca de luni lucrurile se vor mai calma

Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finantele Publice si totodata prim-viceguvernator al BNR, a declarat, miercuri, cu privire la evolutiile recente ale cursului leu-euro, ca lucrurile se vor calma "de luni incolo", in conditiile in care Parlamentul va da unda verde Guvernului Victor Ponta si programului de guvernare.

"Cursul valutar este liber, se stabileste pe baza raportului dintre cerere si oferta pe piata valutara. Exista o anumita volatilitate in raport cu ceea ce se intampla in plan european, international, exista lucruri care tin de riscuri, de incertitudini in zona unor tari UE", a declarat Florin Georgescu.

"Probabil ca de luni incolo, daca Parlamentul va aproba Cabinetul Ponta si programul de guvernare, lucrurile se vor mai calma", a adaugat acesta.

Leul a inceput sa se deprecize fata de euro, la scurt timp dupa caderea Cabinetului Ungureanu. Miercuri, cursul leu-euro a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea