Financiar

#fisc #penalitati datornici #penalitati suplimentare

Fiscul vrea penalitati suplimentare pentru datornici

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa inaspreasca penalitatile pentru contribuabilii datornici. Astfel, pe langa dobanzile si penalitatile aplicate pentru intarzierile la plata, vor exista penalitati suplimentare de 30% pentru obligatiile fiscale nedeclarate si stabilite de organele de inspectie fiscala.

"Pentru obligatiile fiscale de plata nedeclarate de contribuabil si stabilite de organele de inspectie fiscala, contribuabilii sunt sanctionati cu o penalitate de 30% din obligatiile fiscale principale de plata individualizate in decizia de impunere. Aplicarea penalitatii nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor, penalitatilor de intarziere sau majorarilor de intarziere prevazute la titlul VIII (din Codul de procedura fiscala - n.r.)", potrivit proiectului de ordonanta publicat pe site-ul MFP.

Penalitatile de 30% se reduc la jumatate in cazul in care obligatiile fiscale principale sunt achitate pana la data de 5 sau 20 ale lunii urmatoare, in functie de momentul emiterii deciziei.

Sursa foto: Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea