Financiar

Firmele sustin mai bine cresterea productivitatii in Romania decat in statele avansate

Alocarea resurselor si cifra de afaceri a firmelor contribuie mai accentuat la cresterea productivitatii in Romania decat in economiile de piata avansate, au spus, ieri, analistii de la Banca Mondiala si recomanda accelerarea alocarii si indepartarea barierelor din calea intrarii pe piata a unor firme, potrivit NewsIn.

"In majoritatea tarilor din Comunitatea Statelor Independente ( CSI ) si din Sud- Estul Europei , cum ar fi Romania, contributia alocarii resurselor si a cifrei de afaceri a firmelor la cresterea productivitatii este substantiala, mai extinsa decat in economiile de piata avansate", se spune intr-un raport al BM despre cresterea productivitatii in Europa de Est si CSI.

In context, accelerarea alocarii resurselor si inlaturarea barierelor din calea intrarii pe piata a unor firme trebuie sa fie "prioritatile principale in sustinerea cresterii productivitatii", recomanda analistii de la BM.

La cresterea productivitatii din tarile est-europene si cele membre ale CSI au contribuit reforme interne si factori externi. "Stabilitatea macroeconomica, imbunatatirea guvernarii si a mediului de afaceri, competitia puternica, dezvoltarea abilitatilor, consolidarea financiara si investitiile in infrastructura, mai ales in tehnologia informatiei si a comunicarii, au fost elemente-cheie in cresterea productivitatii" in tarile din Europa de Est si CSI, explica analistii.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea