Financiar

#stat #firme #tva #plati #datorii

Firmele isi vor putea recupera TVA-ul in maximum doua luni

Statul promite firmelor ca in termen de doua luni isi vor primi banii aferenti deconturilor de TVA, iar platile nu se vor mai face preferential, ci in functie de vechimea datoriilor inregistrate, a declarat presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), george constantin Paunescu, in urma discutiilor de luni cu Ministerul de Finante . La randul lui, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu , vine cu o propunere de afacere pentru statul roman: cumpararea firmelor cu dificultati si vanzarea acestora cand managerul face rost de bani.

Statul roman va achita in termen de 60 de zile TVA-ul datorat firmelor, a declarat marti presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), George Constantin Paunescu.

"La intalnirea de ieri, ministrul Finantelor ne-a spus ca in termen de 60 de zile statul va achita TVA-ul datorat firmelor, iar platile nu se vor mai face preferential si se va respecta ordinea in functie de vechime", a spus presedintele ACPR, citat de NewsIn.

Patronatele si sindicatele au discutat luni cu reprezentantii Guvernului despre adoptarea unui pact social care urmeaza sa fie adoptat in luna septembrie. Ministrul Muncii a sustinut initiativa patronatelor de reformare a Consiliului Economic si Social (CES), apreciind ca poate avea un aport important pentru pactul de stabilitate economica si sociala.

"Intalnirea ne-a dat sperante. Am vazut un premier care se apleaca spre solutiile oferite de patronate", a spus George Paunescu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea