Financiar

#firme #vest #dizolvare #faliment

Firmele din vestul tarii, lovite in plin de criza economica

Aproape 5.000 de firme din vestul tarii au fost radiate, dizolvate ori si-au suspendat activitatea, in perioada ianuarie - aprilie, una dintre cauzele invocate de specialisti fiind criza economica. Astfel, 1.065 de firme au fost radiate, 2.410 au activitatea suspendata , iar 1.361 au fost dizolvate, potrivit datelor transmis de Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Regiunea V Vest (FRIMM Vest). Regiunea economica V Vest cuprinde judetele Arad, Timis, Caras- Severin si Hunedoara .

"Situatia IMM-urilor este foarte sumbra, in contextul efectelor negative ale crizei financiare mondiale, care continua sa puna lacatul pe afacerile din Romania", se arata intr-un comunicatul semnat de Mircea Purcaru, presedintele FRIMM Vest si remis agentiei Mediafax.

Cifrele prezentate arata ca cele mai multe radieri au avut loc in Timis, respectiv 495. Pe locul urmator este Hunedoara - 354, judet urmat de Arad - 175 si Caras- Severin - 41. La dizolvari voluntare, conduce Hunedoara, cu 894 de firme afectate, urmat de Timis - 425, Arad - 24, Caras-Severin - 18.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea